Με επικράτηση του Άρη ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση απέναντι στον Παναθηναϊκό στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στη νίκη με 101-91 για την 5η αγωνιστική της Greek Basketball League. Το αποτέλεσμα αυτό σηματοδότησε την τέταρτη διαδοχική νίκη των «κιτρινόμαυρων» στο ελληνικό πρωτάθλημα και την όγδοη συνολικά σε Ελλάδα και Ευρώπη, υποχρεώνοντας παράλληλα τον αντίπαλο στην πρώτη του ήττα στη διοργάνωση.
Η αναμέτρηση κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό από την επιθετική πολυφωνία του Άρη, ο οποίος βασίστηκε στην ευστοχία του από την περιφέρεια και στα λάθη του Παναθηναϊκού. Οι φιλοξενούμενοι «πλήρωσαν» τα 20 λάθη τους και τις χαμένες βολές (25/37), παρότι είχαν σε εξαιρετική μέρα παίκτες όπως ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε και ο Σιλβέν Φρανσίσκο.
Η εξέλιξη του αγώνα
Οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς τα ηνία του αγώνα, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα δύο πόντων (46-44), έχοντας ως κύριο όπλο τα μακρινά σουτ. Στην τρίτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε προσωρινά την κατάσταση, αλλά ο Άρης απάντησε άμεσα με επιμέρους σκορ και ανέκτησε τον έλεγχο, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +12 (80-68) με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου.
Παρά την προσωρινή αντεπίθεση των «πράσινων» που πέρασαν μπροστά στο 36ο λεπτό (84-85), οι Θεσσαλονικείς διατήρησαν την ψυχραιμία τους. Με καθοριστικές λύσεις στα τελευταία λεπτά, διαμόρφωσαν το τελικό 101-91, σφραγίζοντας την αυτοκρατορική τους νίκη στο Αλεξάνδρειο.