Ένα ασυνήθιστο περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στα Χανιά, με πρωταγωνιστή έναν 45χρονο οδηγό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άνδρας εντοπίστηκε αρχικά από την Τροχαία να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να του ακινητοποιήσουν το όχημα.
Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 04:32 στη συμβολή των οδών Κισσάμου και Σελίνου. Οι ατсуμικoί υπέβαλαν τον οδηγό σε αλκοτέστ, όπου οι μετρήσεις έδειξαν 0,996 mg/l και 0,587 mg/l αντίστοιχα, τιμές που υπερβαίνουν το επιτρεπόμενο όριο. Οι Αρχές βεβαίωσαν τις παραβάσεις, αφαίρεσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας και μετέφεραν το αυτοκίνητο για φύλαξη σε ιδιωτική εταιρεία.
Η επιστροφή στον χώρο φύλαξης και η παράσυρση
Η υπόθεση όμως πήρε διαφορετική τροπή λίγες ώρες αργότερα. Γύρω στις 07:30, ο 45χρονος φέρεται να επέστρεψε στην επιχείρηση φύλαξης, να εισήλθε στον χώρο και να πήρε πίσω το αυτοκίνητό του. Κατά την προσπάθειά του να αποχωρήσει, παρέσυρε εργαζόμενο της επιχείρησης, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά, παρά τις προσπάθειες να τον σταματήσει.
Στη συνέχεια, ο οδηγός προσέκρουσε σε σταθμευμένο λευκό βαν προκαλώντας ζημιές, ενώ έπεσε και πάνω σε τσιμεντένια περίφραξη στο πίσω μέρος του χώρου, γκρεμίζοντας τμήμα της. Παρά τις υλικές ζημιές και τον τραυματισμό, ο 45χρονος εγκατέλειψε αμέσως το σημείο με άγνωστη κατεύθυνση.
Ο εντοπισμός και η σύλληψη
Οι αστυνομικές Αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα. Περίπου στις 08:10, αστυνομικοί της Τροχαίας Χανίων και στελέχη της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν το όχημα παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του οδηγού.
Ο 45χρονος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο και εξήλθε χωρίς να προβάλει αντίσταση. Σε νέα μέτρηση αλκοόλ στην οποία υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν ακόμα υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ η υπόθεση βρίσκεται πλέον στη δικαιοδοσία των αρμόδιων αρχών.