Ελλάδα

Γρηγόρης Γκουντάρας: Το μήνυμα από τη ΜΚΟ «Παιδική Χαρά» λίγο πριν τις συλλήψεις

Τη δική του μαρτυρία για την υπόθεση της ΜΚΟ «Παιδική Χαρά» έδωσε ο Γρηγόρης Γκουντάρας, αποκαλύπτοντας μήνυμα λίγο πριν τις συλλήψεις.

Γρηγόρης Γκουντάρας: Το μήνυμα από τη ΜΚΟ «Παιδική Χαρά» λίγο πριν τις συλλήψεις
Φωτογραφία: Barack_Obama_guests_on_The_View.jpg: Official White House Photo by Pete Souza fr / Public domain / Wikimedia Commons

Τη δική του μαρτυρία για την υπόθεση της ΜΚΟ «Παιδική Χαρά» κατέθεσε ο Γρηγόρης Γκουντάρας, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτος Καφές με τη Ζήνα». Ο γνωστός παρουσιαστής αποκάλυψε το μήνυμα που είχε λάβει από την οργάνωση μόλις τέσσερις ημέρες πριν από τις συλλήψεις των εμπλεκομένων προσώπων, το οποίο αφορούσε έκκληση για βοήθεια σε παιδί με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Όπως περιέγραψε, η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου, με τους υπευθύνους της οργάνωσης να ζητούν ευγενικά την αναδημοσίευση της έκκλησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα, κάνοντας repost το περιεχόμενο, καθώς η στάση των ανθρώπων της ΜΚΟ δεν του είχε προκαλέσει καποια υποψία λόγω της ευγενικής τους συμπεριφοράς.

Η διαγραφή της ανάρτησης και τα ερωτηματικά

Μετά τις συλλήψεις και το ξέσπασμα του σκανδάλου, ο Γρηγόρης Γκουντάρας επέστρεψε στην ενεργή σελίδα της οργάνωσης για να εντοπίσει τη συγκεκριμένη δημοσίευση. Διαπίστωσε ωστόσο ότι το περιεχόμενο είχε αφαιρεθεί, γεγονός που του γέννησε σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με την ύπαρξη του παιδιού που προβαλλόταν στην έκκληση.

«Αυτό το μήνυμα ήταν τέσσερις ημέρες πριν συλληφθούν, που δείχνει ότι τίποτα δεν περίμεναν ότι θα συμβεί», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Μπαίνω στη σελίδα τους που είναι ακόμα ενεργή, να δω αν υπάρχει αυτό το παιδάκι, και το έχουν κατεβάσει… Αναρωτιέμαι, αυτό το παιδάκι υπάρχει;».

Εξελίξεις στην υπόθεση της ΜΚΟ

Εν τω μεταξύ, οι αποκαλύψεις για τη δράση της οργάνωσης συνεχίζονται, ενώ η υπόθεση εισέρχεται σε κρίσιμη φάση. Αυτή την ώρα, οι πρώτοι κατηγορούμενοι περνούν το κατώφλι του ανακριτή για να δώσουν εξηγήσεις.

Συγκεκριμένα, τέσσερα πρόσωπα δίνουν εξηγήσεις για την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η σύντροφος του προέδρου της οργάνωσης, ο αδελφός της, καθώς και ακόμη δύο άτομα που συνδέονται με τη δραστηριότητα της ΜΚΟ.