Ελλάδα

Επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο Πλεύρη – «Δεν υπολογίζω τα καθάρματα»

Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε τα ξημερώματα στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνου Πλεύρη, στο Κολωνάκι. Ο υπουργός σε ανάρτησή του έκανε λόγο για ανθρωποκτόνο δόλο.

Επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο Πλεύρη – «Δεν υπολογίζω τα καθάρματα»
Φωτογραφία: European Union / Attribution / Wikimedia Commons

Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνου Πλεύρη, στην οδό Αλεξάνδρου Σούτσου στο Κολωνάκι.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 2:15, σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση. Ο υπουργός προχώρησε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζοντας την αντίδρασή του για την επίθεση.

Η αντίδραση Πλεύρη

Ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι άτομα που χαρακτήρισε «οπαδούς λαθρομεταναστών» τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στο γραφείο του, λίγο μετά την αποχώρησή του. Υποστήριξε ότι ο τρόπος τοποθέτησης των μηχανισμών αποδεικνύει ανθρωποκτόνο δόλο.

«Δεν υπολογίζω τα συγκεκριμένα καθάρματα. Τα τρομάζω και δεν με τρομάζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι οι δράστες έβαλαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς μόλις εκείνος αποχώρησε από το γραφείο, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που θα μπορούσε να υπάρξει αν βρισκόταν ακόμα εκεί.

Οι αρχές διερευνούν το περιστατικό, ενώ η περιοχή γύρω από το γραφείο αποκλείστηκε για λίγη ώρα μετά την επίθεση.