Η κακοκαιρία έχει αρχίσει να δημιουργεί τα πρώτα σοβαρά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας, με τις ισχυρές βροχοπτώσεις να προκαλούν ανησυχία. Στην Κίμωλο, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης, όπως αποτυπώνεται σε βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η μεγάλη ποσότητα νερού που κατέβηκε με ορμή δυσκολεύει τις μετακινήσεις των πολιτών στο νησί.
Την ίδια ώρα, δύσκολη παραμένει η κατάσταση και στα Λευκά Όρη της Κρήτης. Οι έντονες καιρικές συνθήκες καθιστούν ιδιαίτερα επικίνδυνες τις μετακινήσεις στις ορεινές περιοχές, όπου το σκηνικό του καιρού μπορεί να αλλάξει δραματικά μέσα σε λίγα λεπτά.
Επικαιροποιημένο δελτίο από την ΕΜΥ
Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, άστατος καιρός προβλέπεται έως και τη Δευτέρα, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων. Στο επίκεντρο των φαινομένων βρίσκονται περιοχές όπως η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και τα Δωδεκάνησα.
Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, το βαρομετρικό σύστημα που σχηματίστηκε στο Τυρρηνικό Πέλαγος πήρε από τους Ιταλούς μετεωρολόγους την ονομασία «Agneta». Πρόκειται για την πρώτη ονομασμένη κακοκαιρία της σεζόν στην περιοχή, η οποία αναμένεται να φέρει νέα, ισχυρότερη επιδείνωση του καιρού από την Τρίτη.