Ελλάδα

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Οι κυβερνητικές προτεραιότητες και νομοσχέδια βρίσκονται στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό.

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Φωτογραφία: Yorgos Karahalis / CC BY 4.0 / Wikimedia Commons

Οι κρίσιμες κυβερνητικές προτεραιότητες ανά υπουργείο έως το τέλος της τρέχουσας βουλευτικής περιόδου εξετάζονται στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι αρμόδιοι υπουργοί καταθέτουν τις εισηγήσεις τους, μετά από τις εισαγωγικές τοποθετήσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Επικρατείας Κωστή Χατζηδάκη και του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου.

Νομοσχέδια και παρουσιάσεις ανά υπουργείο

Στη συνεδρίαση παρουσιάζονται διάφορα νομοσχέδια και θέματα από τα υπουργεία. Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών παρουσιάζει θέμα σχετικά με τις αστικές συγκοινωνίες, ενώ η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καταθέτει νομοσχέδιο για τους κανόνες στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην αγορά εργασίας και την προστασία των εργαζομένων στις πλατφόρμες. Παράλληλα, παρουσιάζονται νομοσχέδια για τη μετατροπή της Δικαστικής Αστυνομίας σε Σώμα Ασφαλείας, την εναρμόνιση με τον Κώδικα Αντιντόπινγκ, καθώς και ερανιστικά νομοσχέδια των υπουργείων Εσωτερικών και Ανάπτυξης.

Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας

Αμέσως μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στην Πειραιώς για την πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, στη νέα σύνθεση που προέκυψε από το πρόσφατο συνέδριο του κόμματος. Στόχος είναι η οργανωτική προετοιμασία και ο συντονισμός των επόμενων κινήσεων ενόψει της πορείας προς τις εκλογές του 2027.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, κατά τη συνεδρίαση παρουσιάζεται ο απολογισμός των έως τώρα περιοδειών σε διάφορες περιοχές της χώρας και ο προγραμματισμός των επόμενων εξορμήσεων. Παράλληλα, εξετάζονται οι δράσεις για τη συμμετοχή της βάσης στη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος και η ανανέωση του μηχανισμού.