Ελλάδα

Κύκλωμα φοροδιαφυγής στη Θεσσαλονίκη: Αρνείται τις κατηγορίες ο Ερρίκος Πετιλόν

Την έντονη άρνησή του στις κατηγορίες που του αποδίδονται για συμμετοχή σε κύκλωμα φοροδιαφυγής στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο Ερρίκος Πετιλόν.

Κύκλωμα φοροδιαφυγής στη Θεσσαλονίκη: Αρνείται τις κατηγορίες ο Ερρίκος Πετιλόν
Φωτογραφία: Elias Politis ( http://www.auhopu.com/ ) / CC BY-SA 3.0 / Wikimedia Commons

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι αρχές τις πρώτες αντιδράσεις και δηλώσεις του ηθοποιού και μοντέλου Ερρίκου Πετιλόν, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται ως «αχυράνθρωπος» σε κύκλωμα φοροδιαφυγής στη Θεσσαλονίκη. Το κύκλωμα φέρεται να ζημίωσε το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ με 203 εκατομμύρια ευρώ, κάνοντας χρήση εταιρειών «φαντασμάτων» και χιλιάδων ΑΦΜ την τελευταία τριετία.

Για την υπόθεση συνολικά συνελήφθησαν 18 άτομα, εκ των οποίων τα 16 αντιμετωπίζουν κακουργηματικές διώξεις, ενώ δύο αφέθηκαν ελεύθερα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο γνωστός ηθοποιός φέρεται να χρησιμοποιήθηκε ως «βιτρίνα» από το κύκλωμα.

Οι εξηγήσεις στην ΑΑΔΕ και η άρνηση των κατηγοριών

Μέσα από τα κρατητήρια, ο Ερρίκος Πετιλόν υποστήριξε ότι είναι άδικη η μεταχείριση που υφίσταται και δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί με τις αρχές. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αρνούμαι την κατηγορία σε βάρος μου» και πρόσθεσε ότι δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο.

Κατά την εξέτασή του από την ΑΑΔΕ, ο ίδιος παρείχε διευκρινίσεις σχετικά με τη διαχείριση αρκετών εταιρειών, αναφέροντας για ορισμένες εξ αυτών ότι βρίσκεται σε διαδικασία διακοπής λόγω οφειλών για τις οποίες, όπως υποστηρίζει, δεν φέρει ευθύνη, ενώ για άλλες δήλωσε ότι διατήρησε ομαλή πορεία διαχείρισης.

Η υπεράσπιση από τη βιογράφο του

Για την υπόθεση μίλησε και η βιογράφος του, Σοφία Στεκουλέα, η οποία υποστήριξε ότι ο ηθοποιός δεν είχε πρόθεση να βλάψει κανέναν και πιθανότατα έπεσε θύμα εκμετάλλευσης λόγω της ευάλωτης κατάστασής του. Σύμφωνα με την ίδια, ο Ερρίκος Πετιλόν ζούσε με ελάχιστα χρήματα και αναγκάστηκε να καταφύγει σε λύσεις επιβίωσης χωρίς να αντιλαμβάνεται το μέγεθος της κατάστασης.

Η ίδια τόνισε ότι πρόκειται για έναν ευγενικό άνθρωπο και εξήγησε πως η ίδια αποφάσισε να γράψει τη βιογραφία του ύστερα από μια εξομολόγησή του σχετικά με τον αγώνα του κατά των ναρκωτικών, προκειμένου να αποτρέψει άλλους νέους από το να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.