Αισιόδοξα μηνύματα για την προοπτική τερματισμού της πολεμικής σύγκρουσης με το Ιράν εξέπεμπε ο Λευκός Οίκος, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να υποστηρίζει ότι η Τεχεράνη επιθυμεί να καταλήξει σε συμφωνία το συντομότερο δυνατόν. Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας διπλωματικής διευθέτησης, κάνοντας σχετική ανάρτηση στην πλατφόρμα Truth Social.
Σύμφωνα με την ίδια τοποθέτηση, ο Ντόναλντ Τραμπ συνέδεσε την υποχώρηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου με τις προσδοκίες των αγορών για αποκλιμάκωση της έντασης και αποφυγή περαιτέρω πολεμικής σύγκρουσης. Όπως σημείωσε, οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν σημαντική πτώση καθώς οι αγορές εκτιμούν πως δεν θα υπάρξει πόλεμος.
Οι δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία τόσο του ίδιου όσο και του Αμερικανού προέδρου για την επίτευξη συμφωνίας. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Βανς ανέφερε ότι έχουν προηγηθεί επαφές με την ιρανική πλευρά.
«Είχαμε αρκετές εποικοδομητικές συζητήσεις με τους Ιρανούς», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος κι εκείνος είναι αρκετά αισιόδοξοι σχετικά με την προοπτική επίτευξης συμφωνίας.